1 ק”ג קמח
130 גרם (חצי כוס + 3 כפות) סוכר
25 גרם שמרים טריים
כף שטוחה מלח
ביצה
600 מ”ל מים
2 כפות שמן זית
4-6 כפות שמן זית
כפית מלח דק או מלח גס
שומשום
• בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים לאט לאט, בזמן פעולת הערבול, את המים, ביצה ושמן זית.
• לשים במשך 12 דקות, על מהירות בינונית, כש-3 דקות לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח.
• מעבירים את הבצק לקערה, מעט משומנת, ומתפיחים כשעתיים.
• מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים על נייר אפייה מעט משומן כדי שלא ידבקו. מניחים לבצק לנוח רבע שעה.
• בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות.
• בצלחת ארוכה מניחים שומשום (הרבה) וממליחים אותו מעט עם מלח דק (לא חובה).
• יוצרים מכל כדור בצק גליל – אין צורך לרדד, פשוט מותחים עם היד, ומגלגלים בשומשום. אם השומשום לא נדבק לבצק, מרטיבים מעט את הבצק עם מים לפני הציפוי.
• מניחים את הבייגלה על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהמאפים שחומים.
• בקערה קטנה מערבבים שמן זית ומלח דק ומברישים את הבייגלה מיד כשהם יוצאים מהתנור. למי שמעדיף מלח גס – מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מלח גס.
ב- 2009 אדי פרץ לתודעת הציבור בתכנית “מאסטר שף”. בעשר השנים האחרונות עוסק אדי בקולינריה, ומבשל לארועים של עד 40 סועדים בסגנון גלילי ים תיכוני, עם צוות קטן של חברים שעובדים איתו, עם מוצרי הגלם הטובים ביותר. המוטו שלו: “כל דבר ללא סיפור נשאר ברובד נטול נשמה, הסיפור נותן לדברים עומק, טעם
[contact-form-7 id=”18″ title=”Footer Form”]
Copyright 2019 By The Cook – Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital