1.2-1.5 ק”ג סינטה נקייה משומנים, חצויה לאורכה
1/3 כוס חומץ בלסמי איכותי
1/3 כוס שמן זית משובח
2 כפות בזיליקום חתוך
1 כפית פלפל שחור גרוס
4־5 חתיכות קליפת לימון
2 שיני שום פרוסות
ההכנה
1. לערבב את כל חומרי המרינדה. להשרות את הבשר במרינדה לחצי שעה לפחות.
2. לחמם מחבת כבדה על חום גבוה מאוד. לשלוף את הבשר מהמרידנה, לפזר מלח גס ו”לסגור” היטב מכל הצדדים. להנמיך את האש ולהוסיף מדי פעם מעט מהרוטב.
3. להכין עד לדרגת הכנה רצויה: למדיום: 35־40 דקות (חום פנימי של 60 מעלות) להניח לבשר “לנוח” כעשר דקות.
4. לפרוס לפרוסות דקות. לטפטף שמן זית ומלח גס, ולהגיש מעל סלט ירוק.
אפשר להמשיך את הצלייה בתנור לאחר ה”סגירה” כחצי שעה בחום של 180 מעלות. נהדר גם בגריל.
[contact-form-7 id=”18″ title=”Footer Form”]
Copyright 2019 By The Cook – Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital