Menu

מרק חרירה מרוקאי

גיא פרץ

המנה הקלאסית לפתיחת הצום
ממאכלי הדגל של המטבח הצפון אפריקאי, נזיד מלא בכל טוב שמהווה מנה עיקרית וחימום לגוף ולנפש!


מצרכים


100 גר עדשים חומות
100 גר גרגרי חומוס מושרים לילה במים
600 גר עצמות מח
300 גר בשר שפונדרה חתוך לקוביות קטנות
שמן לטיגון
כף שום טרי כתוש
צרור עלי כוסברה קצוצים
כף כמון
קורט מלח
קורט פלפל צילי גרוס
חצי כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס אטריות דקות למרק
1 כף קמח מדוללת בחצי כוס מים

אופן ההכנה


1- מבשלים את העדשים ב2 כוסות מים כחצי שעה
2 – מבשלים את גרגרי החומוס ב3 כוסות מים כשעה עד לריכוך
3 -מחממים סיר עם שמן ומטגנים את עצמות המח עד להשחמה , מוסיםים את קוביות הבשר , מטגנים כ4 דק ומוסיפים את התבלינים , מוסיפים את החומוס והעדשים יחד עם מי הבישול שלהם
מבשלים על להבה בינונית כשעה לקבלת מרקם סמיך ואחיד
מוסיפים את האטריות
מבשלים יחד כ5 דק נוספות
ומסמיכים עם הקמח המדולל

מגישים עם חצי לימון לסחיטה ולחם פרנה קלוי

[Sassy_Social_Share]

גיא פרץ

שף, יועץ, מדריך קולינר, חי, נושם וחולם אוכל. סיים לימודי קולינאריה, התמחויות, עבודות מטבח , ניהול מטבחים, ייעוצים והקמות. בימים אלו מוביל חברה שעיקר עיסוקה הינו הקמה וניהול של מערכי מזון ומשקאות עבור מלונות מובילים ועומד בראשן של 4 מסעדות : “גספצ’יו” אשקלון, “קונפי” חיפה, “אנדיב” אשדוד וה”ג’י קפה” פארק אשדוד ים. בעל חברת Chef and

קרא עוד

Copyright 2019 By The Cook – Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital