3 יחידות תפוחי אדמה גדולים מבושלים למחצה (שיהיו קצת קשים)
300 גרם חציל שרוף מסונן.
300 גרם קוביות חציל אפויות בתנור בתיבול של שמן זית ומלח שולחן.
200 גרם טופו טחון במעבד מזון
קמח חומוס חצי כוס (אולי טיפה כדי לספוח את הנוזלים)
צרור פטרוזיליה קצוץ ללא הגבעולים הגסים.
עלי נענע קצוצים מרבע צרור.
מלח שולחן
פלפל שחור גרוס
שמן זית 3 כפות שמן זית
2 בצלים פרוסים דק לאדות במחבת עד להזהבה.
שמן זית 5 כפות למריחה על נייר האפיה וקצת מעל הלביבות
בקערת ערבוב לשים את התפוחי אדמה מגוררים גס
החציל השרוף, קוביות החציל, הטופו הטחון, עישבי התיבול, הבצל המאודה, מלח פלפל וקמח החומוס בסוף ובהדרגה ותוך כדי ערבוב כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה. המסה צריכה להיות רכה אך לא מידי אם היא רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח חומוס.
וכמובן לטעום ולהוסיף תיבול בהתאם לטעמכם האישי.
על נייר אפייה משומן לגלגל לביבות במשקל של 40 גרם ליחידה להניח אותן במרחק של לפחות 2.5 ס”מ אחת מהשניה.
אפשר לעשות טסט קטן בתנור לראות שהלביבה יציבה.
לטפוח עם מעט שמן זית או ספרי שמן מעל הלביבות המגוגלות
משך האפייה בערך רבע עד להזהבה.
מומלץ להגיש עם טחינה, או שמנת חמוצה ועירית קצוצה, סלסה של עגבניות קצוצות שום ופטרוזיליה לימון ושמן זית
שפית בעלת המעדניה בשוק צפון רמת החיל – אוכל צמחוני מעולה והכי טרי שיש במשקל לאכילה במקום או לקחת הבייתה. השפים ינאי ואורית ארז מכינים כל יום מבחר עצום של ירקות, קטניות, קציצות וסלטים. מבחר עצום טבעוני
[contact-form-7 id=”18″ title=”Footer Form”]
Copyright 2019 By The Cook – Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital