בטטה 1 גדולה (אפויה בתנור שלמה עם הקליפה ובבסיס שלה מלח גס).
500 גרם דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של 2 סנטימטר (אפויה עם מעט שמן זית מלח ופלפל).
כוס בצל ירוק קצוץ דק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי ג’ינג’ר קצוץ דק
רבע כוס קמח חומוס
150 גרם טופו טחון
כפית שטוחה של מלח.
שמן זית 4 כפות ועוד קצת למריחה על התבנית ומעל הלביבות.
לחמם תנור ל200 מעלות.
לשים את כל החומרים בקערת ערבוב לעבד עד לקבלת מסה אחידה.
(כל הרעיון שירגישו קצת את חתיכות הדלורית – לא כמו פירה).
לטעום ולתקן תיבול.
בתבנית שטוחה משומנת מעט לגלגל לביבות במשקל 40 גרם ליחידה להניח אותן במרחק של 2.5 ס”מ לפחות.
למרוח מעט שמן מעל הלביבות.
להכניס לתנור, זמן אפיה 15 דקות בערך עד להזהבה.
שפית בעלת המעדניה בשוק צפון רמת החיל – אוכל צמחוני מעולה והכי טרי שיש במשקל לאכילה במקום או לקחת הבייתה. השפים ינאי ואורית ארז מכינים כל יום מבחר עצום של ירקות, קטניות, קציצות וסלטים. מבחר עצום טבעוני
[contact-form-7 id=”18″ title=”Footer Form”]
Copyright 2019 By The Cook – Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital